Maatschappelijk belang

Ruim 91.000 mensen krijgen jaarlijks te horen dat ze kanker hebben. Op dat moment staat alles op losse schroeven. Er breekt een lange periode aan van angst en onzekerheid en keihard werken om alle behandelingen en de gevolgen daarvan goed te doorstaan. Bij een boodschap met zo’n enorme impact heeft iedereen steun nodig.

Die steun is er: je staat niet alleen. De mensen in je directe omgeving doen er alles aan om je bij te staan. In het ziekenhuis doen de artsen en verpleegkundigen hun uiterste best om je door het hele proces van behandeling heen te loodsen. In de periode na de behandelingen komen de meeste mensen pas echt toe aan de verwerking van wat hen is overkomen. En dan zijn er vrijwilligers en zorgverleners buiten het ziekenhuis die je kunnen helpen.

Er is dus hulp, maar:

  • Heel veel mensen weten dit niet en ook niet waar ze precies voor welke hulp terecht kunnen;
  • Er is nog niet genoeg aanbod, zowel in het ziekenhuis als daarbuiten;
  • Het aanbod is nog onvoldoende verspreid over Nederland;
  • We vergeten soms hoe zwaar het is voor mensen die leven met iemand die kanker heeft: partners, kinderen, familie en vrienden. Ook zij hebben steun nodig;
  • En niet onbelangrijk: er is nog onvoldoende kennis over waar mensen in de verschillende fasen van hun ziekten behoefte aan hebben en welke behandelingen en vormen van steun het beste helpen. Hulp bij kanker is maatwerk: wat goed werkt, kan per persoon verschillen.

Daarom is Cancer Support er. Om te helpen deze knelpunten op te lossen. Om ervoor te zorgen dat in de nabije toekomst alle mensen die geconfronteerd worden met kanker en hun naasten weten dat er goede hulp en begeleiding is. En daar ook gebruik van kunnen maken op het moment dat ze het nodig hebben.

Help ons dit te realiseren

Ga naar www.cancersupport.nl/doneer-nu voor uw financiële bijdrage!