Onze achtergrond

Cancer Support is een initiatief van de Ingeborg Douwes Stichting. De Ingeborg Douwes Stichting is een particuliere, vrijwillige organisatie die is opgezet om fondsen en middelen te werven ter ondersteuning van de emotionele begeleiding van mensen die leven met kanker. De stichting is vernoemd naar Ingeborg Douwes, een jonge moeder van achtendertig jaar, die in april 2000 is overleden aan de gevolgen van borstkanker.

In 2008 heeft de Ingeborg Douwes Stichting besloten om hoger in te zetten. Om de emotionele hulp aan mensen met kanker in Nederland in de breedte echt op een hoger plan te brengen, was een professionele, landelijke stichting nodig. Daarbij was de gedachte dat er nog veel meer bereikt zou kunnen worden wanneer alle partijen in het werkveld hun krachten zouden bundelen. Doelgericht samenwerken aan meer en betere begeleiding voor mensen met kanker, onder het motto ‘Je staat niet alleen’.

Samen met zorgverleners en organisaties uit het werkveld en patiëntenorganisaties is in 2010 een bedrijfsplan opgesteld. In april 2011 zag Stichting ABC Cancer Support het levenslicht.